Mangakais Innerstadscirkel (fd. Kungsholmencirkel) har träffats sedan våren 2013.

I och med att denna cirkel nu träffas i olika lokaler i centrala Stockholm så har vi beslutat att ändra namnet till Mangakai Innerstan, då det är möjligt att vi framöver kommer att träffas på flera olika ställen.

Vill du komma i kontakt med oss som håller i träffarna så skicka gärna ett mail till innerstan (kanelbulle) mangakai.se
Vi har även en tråd (#mangakai_innerstan) för dessa träffar på vår Discord-server där det diskuteras saker. 

Vi tittar på en blandning av ny och gammal anime.
I Japan släpps nya TV-serier fyra gånger per år (dvs vinter-, vår-, sommar- och höstsäsong). För att hålla oss ajour med vad som är populärt eller inflytelserikt och kunna följa trender genom säsongerna och åren så ägnar vi 3-4 kvällar varje period åt att titta på de första avsnitten av de nya serier som släppts.
Årets övriga kvällar så presenteras kanske ett tema för fördjupning. Till exempel en skapare, en animatör, en regissör eller en studio, varpå vi ser på verk från den skaparen eller studion. Ibland pratas om utgivningsformat, trender eller andra händelser av intresse, och ibland så har någon tagit med sig sina fem roligaste Lupin III-avsnitt.

Nästa möte:
Varje vecka kör vi på med animevisning tisdagskvällar kl17:00-22:00 under 2023 där alla åldrar är välkomna till lokalen på Kungsholmen. Om du scrollar ner på sidan hittar du vår kalender, där du kan se vilka dagar som gäller.  Är du med i vår Discord-server så fyller vi på med evenemangen där.

Om du ännu inte är medlem i Mangakai och är intresserad, så är du mer än välkommen att komma och känna in stämningen innan du bestämmer dig. Ta gärna med en kompis också!

Lokaler i innerstan

Vi har två lokaler som vi träffas på i centrala Stockholm.

Kungsholmen

Information:

  • Adressen är Lidnersgatan 10 på Kungsholmen. Lokalen är Sverok Stockholm-Gotlands kansli.
  • Från gatan sett så finns ingången på vänster sida av huset, en halv trappa ner
  • Dörren är normalt låst, men det finns en dörrklocka till höger om dörren
  • Närmaste tunnelbanestation är Kristineberg

 

Södermalm

Information:

  • Adressen är Wollmar Yxkullsgatan 41A där det finns en portal som leder till innergården där lokalen ligger.
  • För att komma in genom portalen så behövs en portkod som vi inte vill sprida här. Kontakta oss på mail genom innerstan (kanelbulle) mangakai.se eller så kollar in på vår Discord-server under kanalen #mangakai_innerstan och skickar ett PM till någon styrelsemedlem (användare med lila färg).
  • Den gröna pricken på bilden till höger nedan markerar var portalen är och den röda var ingången är till lokalen.
  • Väl inne så kan ni ta er två vägar upp på övervåningen i gårdslokalen där vi håller till. Antingen tar ni den till vänster upp för trappan, eller tar backen upp till höger.
  • På dörren står det "Samlingslokal" och är normalt låst. Är den inte uppställd så gå till höger, runt hörnet och knacka på fönstret.
  • Närmaste tunnelbanestation är Zinkensdamm. 
 

 

Kalender