Mattarikon - det slappaste konventet
Mattarikon - Mattari-chan njuter av att koppla av 

Gillar du manga och animé? Välkommen till det slappaste konventet, Mattarikon!

När - Var - Pris?

När: Någon gång i höst. Håll ut tills dess med våra möten.

 

Vilken inriktning har konventet?

Mattari/まったり är japanska och betyder koppla av. Vi vill att du som besökare ska känna att du var en del av detta konvent. Vi i Mangakais styrelse ser till att det finns lokal, biljetter, reklam, koordinering och annat för att hålla igång konventet. Sedan är det upp till medarrangörer att fylla det med aktiviteter. Saker med koppling till manga och animé värderas högt.
Vi siktar på en blandning av de tidigare konventen SMAK (föreläsningar av hög kvalitet) och Sapparikon (där vi bjuder in andra som vill hålla i aktiviteter).

Vad kommer att finnas?

Vi jobbar fortfarande på innehållet, så titta gärna in här längre fram. Vad vi siktar på är dessa saker:

  • Aktiviteter
  • Butiker på plats
  • Filmvisningrum
  • Föreläsningar
  • Tävlingar
  • Mat - vi planerar en gemensam måltid med japansk lagad mat så långt det räcker. Sedan finns det dryck, fika och nudlar.

Saknar du något och vill arrangera en kul och intressant aktivitet? Hör av dig till oss! Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Är du intresserad av att sälja saker, hör av dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Arrangörernas kommentar

Vi är väldigt glada att att vi nu kan träffas igen. Det var ett tag sedan vi gjorde evenemang av denna sorten och vi håller på att bygga upp denna nya serie av konvent från grunden, vilket är spännande och utmanande. Hör gärna av dig till oss om du vill vara med på resan, ju fler vi är ju roligare blir det.

Våra samarbetspartners

     
ABF Norra Stockholms Län