Mangakais Kungsholmencirkel har träffats sedan våren 2013.

Vi tittar på en blandning av ny och gammal animé.
I Japan släpps nya TVserier fyra gånger per år (dvs vinter-, vår-, sommar- och höstsäsong). För att hålla oss ajour med vad som är populärt eller inflytelserikt och kunna följa trender genom säsongerna och åren så ägnar vi 3-4 kvällar varje period åt att titta på de första avsnitten av de nya serier som släppts.
Årets övriga kvällar så presenteras ofta ett tema för fördjupning. Till exempel en skapare, en animatör, en regissör eller en studio, varpå vi ser på verk från den skaparen eller studion. Ibland pratas om utgivningsformat, trender eller andra händelser av intresse, och ibland så har någon tagit med sig sina fem roligaste Lupin III-avsnitt.

I ett annat rum så finns det möjlighet att rita, bygga modeller, bläddra i manga och annat av intresse.

Lokalen öppnar strax efter 18:00 och stänger vid 22-tiden varje tisdag, vanligtvis även helgdagar.

Vi tar inget inträde & man får komma ett par gånger utan att vara medlem, så ta gärna med en kompis.

Vill du komma i kontakt med oss som håller i träffarna så skicka gärna ett mail till kungsholmen (kanelbulle) mangakai.se
Vi har även en tråd för dessa träffar på vår Discord-server där det diskuteras saker. 

* Att hitta hit:
Vi delar en källarlokal med Unga forskare Stockholm, och hittas på Polhemsgatan 38. Dörren ut mot gatan brukar vara låst; knacka på källarfönstret till vänster om dörren, så kommer någon och öppnar.

* Hur du åker:
Närmaste busshållplats heter S:t Eriks ögonsjukhus (linjerna 1 / 65), men oftast är det enklare att åka till busshållplats Fleminggatan (linje 3 / 4 / 77) eller använda blå / grön tunnelbana till Fridhemsplan (tunnelbaneuppgång Fleminggatan) och gå 300 meter längs Fleminggatan (mot lägre nummer) till korsningen med Polhemsgatan.

 

Den svarta dörren är vägen ner till lokalen. På tisdagskvällar sitter det en skylt på dörren. Visningsrummet Visningsrummet

 
     
Bild från ett Öppet hus, där del av hallen och köket syns.
Bild från ett Öppet hus.
"Mötesrummet" där det finns gott om plats för folk att sitta och pyssla med saker.
 
 

Kalender