Mangakais Kungsholmencirkel har träffats sedan våren 2013.

Vi tittar på en blandning av ny och gammal animé.
I Japan släpps nya TVserier fyra gånger per år (dvs vinter-, vår-, sommar- och höstsäsong). För att hålla oss ajour med vad som är populärt eller inflytelserikt och kunna följa trender genom säsongerna och åren så ägnar vi 3-4 kvällar varje period åt att titta på de första avsnitten av de nya serier som släppts.
Årets övriga kvällar så presenteras ett tema för fördjupning. Oftast så gäller det en skapare, en animatör, en regissör eller en studio, varpå vi ser på verk från den skaparen eller studion. Ibland pratas om utgivningsformat, trender eller andra händelser av intresse, och ibland så har någon tagit med sig sina fem roligaste Lupin III-avsnitt.

Lokalen öppnar strax efter 18:00 och stänger vid 22-tiden varje tisdag, vanligtvis även helgdagar.

Antalet besökare varierar, men brukar ligga mellan tio och femton.

Vi tar inget inträde & man får komma ett par gånger utan att vara medlem, så ta gärna med en kompis.

Kontakta oss på kungsholmen (kanelbulle) mangakai.se

* Att hitta hit:Ingång till Unga forskare Stockholms lokal på Polhemsgatan 38
Vi delar en källarlokal med Unga forskare Stockholm, och hittas på Polhemsgatan 38. Dörren ut mot gatan brukar vara låst; knacka på källarfönstret till vänster om dörren, så kommer någon och öppnar.

* Hur du åker:
Närmaste busshållplats heter S:t Eriks ögonsjukhus, men oftast är det enklare att åka till Fridhemsplan (tunnelbaneuppgång Fleminggatan). Titta på SL's reseplanerare.

 

Kalender